Teoretický kurz B
Chcete se v jachtingu posunout dále a získat vyšší kapitánský průkaz B – Velitel námořní jachty mořské plavby? Pak jste u nás správně! Intenzivní třídenní teoretický kurz B je skvělou přípravou jak ke zkoušce na na budoucí život zkušeného kapitána. Seznamuje uchazeče s problematikou mořské plavby a navigace v přílivových vodách.
Připravili jsme pro rozšiřující výukové materiály speciálně pro kurz Velitel námořní jachty B. Při tvorbě jsme vycházeli z naší praxe a Doporučení pro výcvik jachtařů vydaného Ministerstvem dopravy ČR. Prohloubíte si tak znalosti ve všech oblastech, především pak v námořní navigaci a meteorologii. Vytvořili jsme je tak, aby byly srozumitelné a přehledné. Ke zkoušce se z nich dobře připravíte. Později se k nim můžete kdykoliv vracet a obnovovat si tak své znalosti. Na kurzu se také naučíte počítat navigační příklady se zohledněním slapových jevů a proudů.
Výukové předměty
- Plavební nauka
- COLREG a námořní právo
- Navigace a navigační příklady
- Námořní meteorologie
- Angličtina
- Zdravověda
Časový rozvrh kurzu
- Pátek 13:00 – 20:00
- Sobota 9:00 – 20:00
- Neděle 9:00 – 15:00
Místo konání:
Školící středisko SeaTime
Yacht club CERE
Podolské nábřeží
14000 Praha
N 50°3.53810′, E 14°25.10322′
Chybí vám napluté míle?
Přihlaste se na některou z našich sportovních plaveb. Pravidelně vyplouváme do nejlepších, ale i zapomenutých jachtařských destinací. Máte tak jedinečnou možnost nasbírat majle pod vedením zkušených kapitánů!
Kurzem B vás provedou
Pavel Kocych
Pavel připravil vlastní metodiku a skripta. Během kurzu vás vtáhne poutavým výkladem do světa jachtingu. Výklad opírá o letité zkušenosti na moři. Jeho meteorologie vás nadchne.
Dominik Harman
Dominik tráví na moři hóóóódně času. Chorvatsko zná jako své vlastní boty, pravidelně vyplouvá do Řecka a na Baltského moře. Během kurzu vás provede plavební naukou a angličtinou.
další zkušení kapitáni
Během kurzu nás doplňují zkušení kapitáni a odborníci na konkrétní témata. Dostanete od nich ty nejlepší informace.
Termíny a přihlášení: